Efterværn – tilbud til unge med særlige behov fra Guldborgsund og Lolland-Falster

MÅLGRUPPE:

Særligt udsatte unge fra Guldborgsund og Lolland-Falster som kommer fra plejefamilier, opholdssteder eller hjemmefra, og som af forskellige årsager har brug for støtte og vejledning til at få en hverdag til at fungere, når de skal ud at bo for sig selv.

INDHOLD:

Efterværn er et særlig tilbud, som skal sikre, at den unge kommer godt ind i voksenlivet. Vi støtter den unge i at få en god hverdag med skolegang, venner og fritidsaktiviteter samt træner den unge i alt det praktiske, man skal kunne for at leve et selvstændigt liv.

ELEMENTER:

  • Kontakt og opfølgning hvor den unge kan kontakte Rette-kurs døgnet rundt og få hjælp til fx at komme op om morgenen.
  • Fritidsaktiviteter – vi besøger den unge i hans/hendes lejlighed, tager på dannelsesture, tager ud og dyrker motion, spiser og laver mad sammen, går i tivoli eller en tur i biffen, kører gokartræs og lignende.
  • Gode vaner – Rette-Kurs vejleder den unge i sund kost og i at have et økonomisk ansvar.
  • Hjælp til at bo alene hvor vi hjælper den unge med at få etableret egen lejlighed og til at gå i banken og få lavet et budget – eller at gå på posthuset og andre offentlige steder.
  • Rådhusstræde 8, vores lejlighed i Nykøbing Falster, hvor den unge kan komme og benytte alle faciliteter. Fx kan man smøre sin madpakke til næste dag, lave mad, slappe af, gå på nettet og få støtte og vejledning.